show the actor condition on the monsters

Unstructured ideas, requests and suggestions for the development of the game.
Post Reply
ace
Posts: 506
Joined: Sat Jun 21, 2014 4:00 am
android_version: 5.1
Location: lodar's hideout

show the actor condition on the monsters

Post by ace » Wed Jul 23, 2014 1:06 pm

if you grinding and using a weapon which can cause negative actor condition then you have to check again and again if the condition is inflicted or not specially when you are planning to change you weapon in midfight. so I am thinking if the actor condition of monsters can be displayed by changing their color or the same as used to show for the hero perhaps in zukero's UI mockup proposel or else. :!: :?:
the secrets of shadow and light#ace.
https://facebook.com/andorstrail
be happy :lol:

User avatar
sorrow
Posts: 1898
Joined: Sun Apr 21, 2013 2:32 pm
android_version: 2.3
Location: the land of the devil dogs

Re: show the actor condition on the monsters

Post by sorrow » Wed Jul 23, 2014 4:19 pm

This idea had already been thought of if I am correct but thanks for bringing it back up

Sorrow
Lvl:80 XP:9214038 Gold:1mil Hp:243 AC:301 Ad:28-49 Ch:21 Cm:2.0 Ecc:15 BC:148 Dr:3

skills:
WA:2. HH:2. CS:2. TH:2 QL:2 IF:2 REG:2 MF:5 DBS:1 2HSP:1 LAP:2 HAP:1 SREG:1
L/E
CHAR:1 ROLS:1 ELYR:1 GOLF:1 SHAF: 1

Duke
Posts: 547
Joined: Sun Nov 25, 2012 8:10 pm
android_version: 6.0
Location: Minneapolis, MN

Re: show the actor condition on the monsters

Post by Duke » Thu Jul 24, 2014 4:38 pm

Great idea Ace, and hopefully this is something that we see soon, as it would be a really nice addition. I want to see those 2-4 status effects showing up very clearly!
Lvl78 XP9403007 Gold 248643 AP3 HP139 AC350 AD42-59 BC97 DR1
SP:D MC3 BC CS2 QL4 IF MF EB DW2
Rols1Rol2Elyr1Char1Golf1Shaf0Srov1Vsh1
Ozzy
lvl:47 HP114 AC254 AD27-37 BC112
SP:WA HH CS(2) CL CE IF(2) Reg
Rols1Rol0ElyR0Char2Shaf1Golf1Srov1Vsh1

User avatar
sorrow
Posts: 1898
Joined: Sun Apr 21, 2013 2:32 pm
android_version: 2.3
Location: the land of the devil dogs

Re: show the actor condition on the monsters

Post by sorrow » Thu Jul 24, 2014 4:40 pm

Again this isn't a new idea it has been brought up before. I dont remember were but it's out there some were

Sorrow
Lvl:80 XP:9214038 Gold:1mil Hp:243 AC:301 Ad:28-49 Ch:21 Cm:2.0 Ecc:15 BC:148 Dr:3

skills:
WA:2. HH:2. CS:2. TH:2 QL:2 IF:2 REG:2 MF:5 DBS:1 2HSP:1 LAP:2 HAP:1 SREG:1
L/E
CHAR:1 ROLS:1 ELYR:1 GOLF:1 SHAF: 1

Ian
Posts: 395
Joined: Wed Nov 02, 2011 10:24 am
android_version: 4.2
Location: Germany and the world of AT :D

Re: show the actor condition on the monsters

Post by Ian » Thu Jul 24, 2014 4:46 pm

Sorrow is right. This idea has been already suggested before. But I'll mention this topic in the meeting one more time.
Mapmaker for Andor's Trail
Lvl: 73, XP: 6655552, Gold: 327905, RoLS: -, ElyR: -, RoL: -, ChaR: 1, GoLF: 1, ShaF: 2, SRoV: 1, VSH: 1, WMC: 1, GoW: 1
HP: 58, AC: 260%, AD: 52-62, AP: 3, ECC: -, CM: -, BC: 164%, DR: 1

ace
Posts: 506
Joined: Sat Jun 21, 2014 4:00 am
android_version: 5.1
Location: lodar's hideout

Re: show the actor condition on the monsters

Post by ace » Thu Jul 24, 2014 5:13 pm

well I am new here and havn't read all the threads yet and I think I should have searched for this topic but thanks Ian.
the secrets of shadow and light#ace.
https://facebook.com/andorstrail
be happy :lol:

Tomcat
Posts: 933
Joined: Tue Feb 08, 2011 7:05 am
android_version: 7.0

Re: show the actor condition on the monsters

Post by Tomcat » Thu Jan 19, 2017 1:25 pm

It would at least be nice for monster's actor conditions to show up on the info dialog, similar to how the player's show up on the Overview tab.
Norbert
Lvl:52 XP:2597576 AP:12 HP:124 AC:282 AD:30-42 CHS:27 CM:2.0 ECC:18% BC:132 DR:2
Skills: CS:2 IF:2 Ev:3 Rg:1 DgPro:1 1HPro:2 LtAPro:2 FS-DW:2 Sp-DW:1
Equip: FP BSS JoF RoP PRoB SrpHbk GoLF EnhCH EnhCB
Other: DotSP VD GoW FB TG RoD+6 Oegyth:6

User avatar
Duvalon
Posts: 71
Joined: Wed Oct 19, 2016 1:34 am
android_version: 6.0
Location: Canada

Re: show the actor condition on the monsters

Post by Duvalon » Mon Aug 14, 2017 10:18 pm

Tomcat, the actor condition does show in the monster's info dialog. I just tested it. I think what ace was asking is to have it show on the main screen so you don't have to continually check to see if the condition was inflicted.

Edit: One exception is taunt. Taunt isn't a condition per say. However there's no way to "see" the effect, other than notice the monster hit fewer time than usual. This can be easily changed. I just changed a couple of lines of codes to display AP/MaxAP like in the hero's overview. The latest development code (unreleased) also displays "miss". Maybe we could display "taunt" instead if it applies. Adding condition icons would be a little more involved.

Zukero
Lead Developer
Posts: 1479
Joined: Thu Jul 21, 2011 9:56 am
android_version: 7.1

Re: show the actor condition on the monsters

Post by Zukero » Wed Aug 16, 2017 6:15 am

A Taunt animation wouldn't be a good thing IMHO. It *could* replace the MISS animation, but I foresee a nightmare for translators.

I think the first step for both Tanut and Actor Conditions would be to mention what happens in the combat log.
The next step is to display the actor conditions' icons below the "combat bar".
Lvl: 78, XP: 8622632, Gold: 271542, RoLS: 1, ElyR: -, RoL: -, ChaR: 1, GoLF: 1, ShaF: 1, SRoV: 1, VSH: 1, WMC: 1, GoW: 1
HP: 71, AC: 301%, AD: 38-47, AP: 3, ECC: 50%, CM: 3.75, BC: 101%, DR: 2

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest