Andor's Trail Content Studio [ATCS] - Win/Mac/Linux Content Editor

Discussions of the development process of the game.
Post Reply
User avatar
The Gray
Posts: 150
Joined: Sat May 27, 2017 5:00 am
android_version: 6.0 - Marshmallow

Re: Andor's Trail Content Studio [ATCS] - Win/Mac/Linux Content Editor

Post by The Gray »

ok now my sprite is on the spritesheet but when I select it, it ends up looking a red box like the normal ones after I select it, what happened? [btw sorry for all the questions, I am just really new to all this :(]
the world of andor's trail will see dural~ :3333 ❤❤ the 9th protoype is complete and successful :33333 ❤❤❤❤❤❤
User avatar
Zukero
Lead Developer
Posts: 2027
Joined: Thu Jul 21, 2011 9:56 am
android_version: 8.0
Location: Eclipse

Re: Andor's Trail Content Studio [ATCS] - Win/Mac/Linux Content Editor

Post by Zukero »

Well it just proves you did it right. You can now create a monster that uses your sprite.

Don't worry about asking questions, that's what this place is for, and ATCS can intimidating and is poorly documented. Keep asking what you need to get it right. You could also read this whole thread if you dare, as it is full of tips and tricks.
Lvl: 78, XP: 8622632, Gold: 271542, RoLS: 1, ElyR: -, RoL: -, ChaR: 1, GoLF: 1, ShaF: 1, SRoV: 1, VSH: 1, WMC: 1, GoW: 1
HP: 71, AC: 301%, AD: 38-47, AP: 3, ECC: 50%, CM: 3.75, BC: 101%, DR: 2
User avatar
The Gray
Posts: 150
Joined: Sat May 27, 2017 5:00 am
android_version: 6.0 - Marshmallow

Re: Andor's Trail Content Studio [ATCS] - Win/Mac/Linux Content Editor

Post by The Gray »

But the sprite is still a red box when it is selected as a sprite, does it mean in-game it will actually look like the sprite I wanted it to be?
the world of andor's trail will see dural~ :3333 ❤❤ the 9th protoype is complete and successful :33333 ❤❤❤❤❤❤
User avatar
The Gray
Posts: 150
Joined: Sat May 27, 2017 5:00 am
android_version: 6.0 - Marshmallow

Re: Andor's Trail Content Studio [ATCS] - Win/Mac/Linux Content Editor

Post by The Gray »

Also, is it possible for me to change the EXP that is gained from killing it or no? because I can't alter it
the world of andor's trail will see dural~ :3333 ❤❤ the 9th protoype is complete and successful :33333 ❤❤❤❤❤❤
User avatar
rijackson741
Posts: 3781
Joined: Tue Aug 20, 2013 2:04 am
android_version: 10 - Android 10
Location: Somewhere in Dhayavar

Re: Andor's Trail Content Studio [ATCS] - Win/Mac/Linux Content Editor

Post by rijackson741 »

Not in ATCS, no. It's calculated from the stats. I'm not sure what would happen if you edited it in the JSON file. I expect it would get overwritten if you loaded it in ATCS, and possibly also as soon as it was loaded in AT.

For what the sprite looks like, could you post a screenshot, and the spritesheet with the modified sprite.
Level:69, XP:6092391, PV:584, FQ:81
HP:229, AC:212, AD:57-75, AP:4, ECC:16%, CM:1.5, BC:188, DR:3
Gold: 237559 | RoLS:1, RoL:1, GoW:1, VSH:1, RoFLS:1, WoB:1
HH:1, WA:1, CS:2, Cl:1, IF:4, Ev:3, Re:2, WP:DA:1, WP:1S:1, AP:L:1, FS:DW:2, S:DW:1
User avatar
Zukero
Lead Developer
Posts: 2027
Joined: Thu Jul 21, 2011 9:56 am
android_version: 8.0
Location: Eclipse

Re: Andor's Trail Content Studio [ATCS] - Win/Mac/Linux Content Editor

Post by Zukero »

Yeah, we're gonna need screenshots to know what you are talking about exactly.
Lvl: 78, XP: 8622632, Gold: 271542, RoLS: 1, ElyR: -, RoL: -, ChaR: 1, GoLF: 1, ShaF: 1, SRoV: 1, VSH: 1, WMC: 1, GoW: 1
HP: 71, AC: 301%, AD: 38-47, AP: 3, ECC: 50%, CM: 3.75, BC: 101%, DR: 2
User avatar
The Gray
Posts: 150
Joined: Sat May 27, 2017 5:00 am
android_version: 6.0 - Marshmallow

Re: Andor's Trail Content Studio [ATCS] - Win/Mac/Linux Content Editor

Post by The Gray »

https://prnt.sc/jjofyu
The redbox was supposed to be my modified sprite, but its just an unmodified sprite. the sprite in the picture was supposed to look like my modified sprite.
the world of andor's trail will see dural~ :3333 ❤❤ the 9th protoype is complete and successful :33333 ❤❤❤❤❤❤
User avatar
rijackson741
Posts: 3781
Joined: Tue Aug 20, 2013 2:04 am
android_version: 10 - Android 10
Location: Somewhere in Dhayavar

Re: Andor's Trail Content Studio [ATCS] - Win/Mac/Linux Content Editor

Post by rijackson741 »

You can post an image directly to the forums. Go to the full editor and below the edit window is a tab for attachments.

What file did you put your new sprite in, and where did you put that file? Could you please attach that file to a post. Also, at the bottom of the ATCS screen you showed there is a tab labelled JSON. Click on that tab, and then copy the text and paste it into your next post. In the full editor the fifth icon from the left, which is labelled </>, allows you to insert a block of code without messing up the indents, like this:

Code: Select all

{
    "id":"tiny_rat",
    "name":"Tiny rat",
    "iconID":"monsters_rats:0",
    "maxHP":2,
    "unique":1,
    "monsterClass":"animal",
    "attackDamage":{
        "min":1,
        "max":1
    },
    "spawnGroup":"trainingrat",
    "droplistID":"trainingrat",
    "attackCost":10,
    "attackChance":50
}
Level:69, XP:6092391, PV:584, FQ:81
HP:229, AC:212, AD:57-75, AP:4, ECC:16%, CM:1.5, BC:188, DR:3
Gold: 237559 | RoLS:1, RoL:1, GoW:1, VSH:1, RoFLS:1, WoB:1
HH:1, WA:1, CS:2, Cl:1, IF:4, Ev:3, Re:2, WP:DA:1, WP:1S:1, AP:L:1, FS:DW:2, S:DW:1
User avatar
The Gray
Posts: 150
Joined: Sat May 27, 2017 5:00 am
android_version: 6.0 - Marshmallow

Re: Andor's Trail Content Studio [ATCS] - Win/Mac/Linux Content Editor

Post by The Gray »

Code:

Code: Select all

{
    "id":"tiny_rat",
    "name":"Small Infected Rat",
    "iconID":"monsters_ld2:214",
    "maxHP":85,
    "maxAP":12,
    "moveCost":3,
    "monsterClass":"animal",
    "movementAggressionType":"helpOthers",
    "attackDamage":{
        "min":4,
        "max":7
    },
    "spawnGroup":"minorhaunt1",
    "phraseID":"Initial msg",
    "droplistID":"gold20",
    "attackCost":3,
    "attackChance":100,
    "criticalSkill":0,
    "criticalMultiplier":0.0,
    "blockChance":50,
    "damageResistance":2,
    "hitEffect":{
        "conditionsSource":[
            {
                "condition":"regen2",
                "magnitude":1,
                "duration":999,
                "chance":"100"
            }
        ],
        "conditionsTarget":[
            {
                "condition":"poison_weak",
                "magnitude":3,
                "duration":2,
                "chance":"25"
            },
            {
                "condition":"poison_weak",
                "magnitude":1,
                "duration":2,
                "chance":"50"
            }
        ]
    }
}
The file is in:
C:\Users\Administrator\Desktop\ATCS\lib\Project New\altered\json\monsterlist_crossglen_animals.json ... on my computer does that help?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
the world of andor's trail will see dural~ :3333 ❤❤ the 9th protoype is complete and successful :33333 ❤❤❤❤❤❤
User avatar
Zukero
Lead Developer
Posts: 2027
Joined: Thu Jul 21, 2011 9:56 am
android_version: 8.0
Location: Eclipse

Re: Andor's Trail Content Studio [ATCS] - Win/Mac/Linux Content Editor

Post by Zukero »

Looks OK technically. Where is your modified spritesheet located? Have you restarted ATCS after your edits?
Lvl: 78, XP: 8622632, Gold: 271542, RoLS: 1, ElyR: -, RoL: -, ChaR: 1, GoLF: 1, ShaF: 1, SRoV: 1, VSH: 1, WMC: 1, GoW: 1
HP: 71, AC: 301%, AD: 38-47, AP: 3, ECC: 50%, CM: 3.75, BC: 101%, DR: 2
Post Reply